ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ


Αγαπητά μου παιδιά, 


Πρέπει να γνωρίζετε πως ο άνθρωπος μέσω της παράδοσης, κατανοεί την ιστορική τροχιά μέσα στην οποία κινείται κι έτσι μπορεί να αποκομίσει πλούσια διδάγματα. Παράδοση σημαίνει, ο,τιδήποτε μεταβιβάζεται σ` ένα λαό, είτε με τη δράση είτε με τον προφορικό ή το γραπτό λόγο. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται από γενιά σε γενιά οι σκέψεις, οι ιδέες, τα ήθη και τα έθιμα, οι τρόποι συμπεριφοράς και οι αρχές των ανθρώπων κάθε εποχής και κάθε κοινωνίας στους μεταγενέστερους.


Το Σχολείο μας κι εφέτος αναβίωσε τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς. Με πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών, οι μαθητές προχώρησαν σε διάφορες δραστηριότητες, που μας μετέφεραν στην ατμόσφαιρα των ημερών. Ξεχωριστές ήταν οι δημιουργίες των παιδιών των Β1 & Β2 τμημάτων, που παρουσιάζονται και στην ιστοσελίδα μας, με πρωταγωνίστριες τις ακούραστες δασκάλες τους κ. Άννα Αργυρού και Ελένη Μαραβέγια.


Κορυφαία στιγμή της αποκριάτικης περιόδου ήταν η γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Σχολείου, στις 28 Φεβρουαρίου . Πρόβαλε και από τις δύο πόρτες του Σχολείου το μαθητικό μελίσσι, ντυμένο με εντυπωσιακές στολές και άρχισε να στροβιλίζεται στους ρυθμούς της μουσικής.   


Ενδιάμεσα, οι ευρηματικοί καθηγητές της φυσικής Αγωγής, κ. Σωτηρόπουλος Νικόλαος και Φιλοπούλου Μαίρη, συντόνιζαν τους μαθητές στα διάφορα παιχνίδια, όπως «Τσουβαλοδρομίες», για τους μαθητές της Ε` & ΣΤ`, «Μούμιες» για τη Γ` & Δ`, και «Άσπρο – Μαύρο» για την Α`& Β, σκορπίζοντας άφθονο το γέλιο από τις προσπάθειες και τα καμώματα των μαθητών.


Και του χρόνου, παιδιά μου!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ