ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Ξεκίνησε το Σάββατο, 08.03.14, η πρώτη φάση των 15ων Διασχολικών Αγώνων με την επωνυμία « Δροσίνεια», τα οποία διοργανώθηκαν από το Ν.Π.Δ.Δ. « Δημήτριος Βικέλας».  Έτσι οι μαθητές του 7ο Δημοτικό Σχολείου Κηφισιάς, πήραν τους δρόμους που οδηγούσαν στα γυμναστήρια «Γιάννης Καλαϊτζής», στη Ν. Ερυθραία και «Ζηρίνειο» στην Κηφισιά.  Κατάλληλα προετοιμασμένοι από τους εξαιρετικούς συναδέλφους της φυσικής αγωγής κ.κ.  Φιλοπούλου Μαίρη και Νίκο Σωτηρόπουλο, εντυπωσίασαν με το πάθος τους στους προκριματικούς αγώνες του Μπάσκετ αγοριών και Βόλεϊ  κοριτσιών.


                Η εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου μας στηρίζει κάθε αθλητική δραστηριότητα, γιατί πιστεύει πως η συμμετοχή των μαθητών στα διάφορα παιχνίδια, πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα , συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία ομαδικού πνεύματος και γυμνάζει  την ψυχή του παιδιού.
    Αγαπητά μου παιδιά, να `χετε πάντα κατά νου τα λόγια του μεγάλου μας συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη, που κάποτε είπε: « Η ζωή είναι ένα παιχνίδι σαν το τένις, σαν το γκόλφ.  Δεν παίζεις μόνος σου, παίζεις με τους άλλους.  Έχεις ευθύνη απέναντι σε όλους τους συντρόφους σου, όλοι σου οι σύντροφοι έχουν ευθύνη απέναντι σου.  Άτομο κι ομάδα είναι ένα.  Το παιχνίδι έχει νόμους.  Όποιος θέλει να παίζει, πρέπει να ξέρει τους νόμους αυτούς και να τους σέβεται.  Αν δεν ξέρει τους νόμους ή αν δε θέλει να τους σέβεται, δεν είναι άξιος να λάβει μέρος στο παιχνίδι».
    
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ