Κυκλοφοριακή Αγωγή από το Γ1

http://7dim-kifis.att.sch.gr/20132014/G1_kykloforiaki_Agogi.pdf


ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΤΗΣ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 

Αναμφίβολα, καθημερινά, στους ελληνικούς δρόμους γίνεται ένας αδυσώπητος ...πόλεμος. Κοινή είναι η διαπίστωση όλων ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας και έχει αναντίρρητα έναν υψηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και με πολλές συνέπειες,
Δυστυχώς πολλοί  συμπολίτες μας, κάθε χρόνο, θυσιάζονται στο Μολώχ της ασφάλτου.

Είναι συνεπώς χρέος όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εκπαίδευση να συμβάλουν στη σωστή
ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και ασφάλειας. Επιβάλλεται  η ενημέρωση τους  σε θέματα που αφορούν την ασφαλή κίνηση πεζών, επιβατών και οδηγών.

Το Σχολείο μας  δίνει ιδιαίτερη έμφαση  στην κυκλοφοριακή αγωγή και συχνά καλεί τους  ειδικούς  από την Τροχαία Κηφισιάς, να μιλήσουν  στους μαθητές μας  για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται, όταν βρίσκονται στο δρόμο. Επίσης οι εκπαιδευτικοί  πραγματοποιούν επισκέψεις  σε χώρους κυκλοφοριακής αγωγής, όπου δίνεται η ευκαιρία  στα παιδιά  να αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα. Αξιέπαινες, ωστόσο, είναι και πρωτοβουλίες των συναδέλφων , που εκπονούν σχέδια εργασίας κυκλοφοριακής αγωγής , που εμπίπτουν στα ενδιαφέροντα των μαθητών, καθώς έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή τους ζωή.

Ένα εξαιρετικό  σχέδιο εργασίας εκπόνησε η ακαταπόνητη συνάδελφος κ. Μουζάκη Κατερίνα, που έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές της :
1.    Να έλθουν σε επαφή  με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας, που  απορρέουν από τα μηνύματα που στέλνουν οι πινακίδες.
2.    Να εξετάσουν και να σχεδιάσουν γνωστές τους πινακίδες από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
3.    Να συνειδητοποιήσουν τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.
        
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ