ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ

                     
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες αξιοποιεί  καθημερινά η εκπαιδευτική κυψέλη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς.


Την Παρασκευή 11.04.2013, η αειθαλής  συνάδελφος, κ. Εύη Μπλιάτκα,  με τους μαθητές του Α3, και την υποστήριξη του OOVOO, πραγματοποίησαν  συνδιδασκαλία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας. Για τους μη καλά ενημερωμένους  το ΟΟVOO, είναι  μια εντυπωσιακή εφαρμογή βιντεοκλήσης, παρόμοιο με το Skype, που υποστηρίζει συνομιλία μέσω  βίντεο (βιντεοκλήση και βιντεοσυνδιάσκεψη).

Αντικείμενο της συνδιδασκαλίας  ήταν τα «πασχαλινά έθιμα του τόπου μας», που αναβιώνουν τις ημέρες  της κορύφωσης του Θείου  Δράματος. Έτσι, οι μαθητές των δύο Σχολείων, ενημερώθηκαν για τα τοπικά έθιμα του Πάσχα. Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι από τη Θήβα, πριν μας αποχαιρετίσουν, μας τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου.
                         
Είναι βέβαιο πως αυτή η ανταλλαγή απόψεων σημάδεψε τις άδολες παιδικές ψυχές, που με ενθουσιασμό  ζήτησαν από τη δασκάλα τους να συνεχιστεί αυτό το σεργιάνι  και σε άλλες περιοχές του τόπου μας…
                         
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ