ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΣ



Αγαπητά μου παιδιά,  στις 31 Οκτωβρίου, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης. Με τον όρο δε αποταμίευση, που είναι καθαρά ένας οικονομικός όρος, εννοούμε  τη συσσώρευση χρημάτων και  αγαθών για μελλοντική χρήση. Η αποταμίευση είναι μια αξία επίκαιρη περισσότερο από ποτέ και θυμίζει σε όλους μας ότι με υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα, μπορούμε να επιτύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Η έννοια της αποταμίευσης ήταν γνωστή από την αρχαιότητα.
Στην Ιστορία μάθατε  πως στην Αρχαία Αίγυπτο, διατηρούσαν τεράστιες αποθήκες φύλαξης αγαθών για τις δύσκολες περιόδους. Το ίδιο και στην Αρχαία Αθήνα.
                To Σχολείο μας τίμησε  την  ημέρα της αποταμίευσης.  Με πρωτοβουλία  του Συλλόγου Διδασκόντων, εκλήθη  η Διευθύντρια  του τοπικού   Ταμιευτηρίου, κ. Λιάνα   Παπασπύρου , η  οποία μαζί με τη συνάδελφό της,  κ. Ελευθερία  Ρήγου , μίλησαν στους μαθητές για τη διαχρονική αξία  της αποταμίευσης.  Επιστέγασμα  της   επίσκεψής τους ήταν  η προσφορά   βιβλίου αναλόγου περιεχομένου και ενός   κουμπαρά στα παιδιά.  Ίσως κάποιοι περίμεναν  κουμπαρά – γουρουνάκι, αλλά και ο προσφερθείς, σας βεβαιώνω, πως   παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες. Βλέπετε, έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε το συμπαθέστατο τετράποδο ως σύμβολο της αποταμίευσης, γιατί το γουρούνι ήταν πάντα σύμβολο αφθονίας και ευημερίας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
                Παιδιά μου να `χετε πάντα κατά νου τα λόγια του Ησίοδου, που κάποτε είπε: Αν καταθέτεις λίγα-λίγα και αυτό το κάνεις ακατάπαυστα, θα πετύχεις μέγα έργο. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ