Στο ρυθμό των Χριστουγέννων

 

     Οι μέρες φτερουγίζουν, οι βδομάδες πετούν, τα χρόνια φεύγουν… Ήλθε και ο Δεκέμβρης του 2014. Οι ακούραστες «μέλισσες» του Σχολείου μας, ανέλαβαν και πάλι δράση. Για τους μη μυημένους, πρόκειται για τις τρομερές μαμάδες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς. Η παρομοίωση δεν είναι τυχαία. Είναι γνωστό ότι οι μέλισσες διακρίνονται για τη συλλογικότητα  και την εργατικότητα τους. Με αιχμή του δόρατος  τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, αλλά και πλήθος άλλων μαμάδων, ανέλαβαν δράση, μέρες πριν, προετοιμάζοντας  το φετινό bazaar.
       Και ήταν 6 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, που άνοιξαν οι πόρτες της φιλόξενης αίθουσας των  πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας. Το θέαμα που αντίκρισε ο επισκέπτης, ήταν μοναδικό. Δεκάδες πάγκοι, τοποθετημένοι με ξεχωριστή φροντίδα, στη μεγάλη αίθουσα, ήταν γεμάτοι με διάφορα προϊόντα. Η  προσέλευση ήταν μεγάλη και oι γονείς ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό  στο κάλεσμα του Συλλόγου. Ξεχωριστό ήταν το τραπέζι, στην ευρύχωρη αίθουσα της εισόδου. Ζεστός καφές, εξαιρετικά γλυκίσματα, καμωμένα από γνήσια υλικά και με περισσή φροντίδα από τις μητέρες, περίμεναν τους γονείς και τους φίλους του Σχολείου. Εντύπωση,  έκανε  η μαγειρική δεινότητα πατέρα μαθήτριάς μας, που οι δημιουργίες του, χαροποιούσαν και τον πιο απαιτητικό  ουρανίσκο. Και τούτο ήταν μόνο το προανάκρουσμα…
       Γιατί, νωρίς το μεσημέρι, ανέλαβε δράση η ομάδα των μπαμπάδων. Η ψησταριά πήρε την καθιερωμένη θέση της, στην αυλή του Σχολείου, και σύντομα η μυρωδιά από το  εξαιρετικό κρέας που ψηνόταν,  από κορυφαίους ψήστες, πλημμύρισε την ατμόσφαιρα.  Αγώνα δρόμου έκαναν οι υπεύθυνοι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις γαστριμαργικές απαιτήσεις του κοινού. Ωστόσο, κατόρθωσαν να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου, που τίμησε δεόντως τα λαχταριστά σουβλάκια.
      Κορυφαία στιγμή της ημέρας η παρουσία των μαθητών της Πρώτης Τάξης, στο πλατύσκαλο της εισόδου. Με τις μελωδικές τους φωνές, μας ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στη γιορταστική ατμόσφαιρα. Ένα μεγάλο μπράβο στους μικρούς μας φίλους, καθώς και στις υπερδραστήριες  δασκάλες τους,  Μαραβέγια Ελένη, Κοπανά Πηνελόπη,  Λαμπρούση Νεκταρία και Κόλλια Σωτηρία, που  συντόνισαν τη παιδική χορωδία.
      Και του χρόνου, παιδιά μου!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ