ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

    
 Αγαπητά μου παιδιά,

        Το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους, 2014-2015, έφθασε στο τέλος της καθιερωμένης του διαδρομής. Ανυπομονείτε, το αντιλαμβάνομαι, να κλείσει το Σχολείο για να ξεκουραστείτε. Πλησιάζει, ωστόσο, η ημέρα που θα αρχίσουν οι διακοπές. Άλλωστε, με πρόσφατο έγγραφο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μας ενημέρωσε πως τα Σχολεία της Χώρας, θα παραμείνουν κλειστά από 24.12. 2014 έως και τις 7 Ιανουαρίου του 2015.
        Είμαι βέβαιος πως σκηνές σαν κι αυτές θα ξαναζωντανέψουν στους δρόμους της όμορφης πόλης μας.  Οι πίνακες που βλέπετε, είναι έργα του μεγάλου μας ζωγράφου, Νικηφόρου Λύτρα. Μάλιστα η επάνω εικόνα, με την ομάδα παιδιών διαφόρων εθνικοτήτων, να λένε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αρκούσε για να αποδοθεί στον κορυφαίο Έλληνα καλλιτέχνη ο τίτλος «ο ζωγράφος των Χριστουγέννων». Το έργο αυτό θεωρείται ως η κορυφαία στιγμή στην ηθογραφική ζωγραφική της Ελλάδας.
       Παιδιά μου, μαζί με τις ευχές μου για καλή πρόοδο, θέλω να σας επισημάνω, πως ο Θεάνθρωπος, που ήλθε στη γη, μίλησε για αγάπη και προσφορά. Έως  τότε ο άνθρωπος ήξερε μόνο να παίρνει. Αγνοούσε, βλέπετε, πως όποιος παίρνει, γεμίζει τα χέρια του, εκείνος που δίνει, γεμίζει την καρδιά του. H διαπίστωση αυτή, μας προτρέπει, να στρέψουμε περισσότερο το βλέμμα μας, τούτες τις άγιες  ημέρες  στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.
    
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ