Λαογραφική Έκθεση από το Β3

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ   ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Αγαπητά μου παιδιά,
    Πρέπει να ξέρετε πως η λαογραφία είναι η επιστήμη που έχει ως αντικείμενο μελέτης της τον λαϊκό πολιτισμό ενός έθνους. Εξετάζει, καταγράφει όλα όσα ένας λαός κατά παράδοση λέει, ενεργεί και πράττει σε συλλογικό επίπεδο. Τα θέματά της η λαογραφία,  τα αντλεί  από τηνκοινωνική συγκρότηση ενός λαού, τις παραδόσεις, τη θρησκευτική ζωή, τις λαϊκές τέχνες , τις παροιμίες, τα αινίγματα. Ακόμη ασχολείται  με τις τροφές και τα ποτά, τα ενδύματα και τον καλλωπισμό, καθώς και τον κοινωνικό βίο – ήθη και έθιμα, παιχνίδια, σχολική ζωή.
     Τέτοιου είδους εκθέματα  βρίσκονται  σε διάφορα λαογραφικά μουσεία, σε όλες τις πόλεις του τόπου μας, και ο επισκέπτης  μπορεί να  θαυμάσει  την οργάνωση και τον τρόπο ζωής του λαού σε άλλες εποχές.
     Οι πολίτες της όμορφης πόλης μας, δε χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιο λαογραφικό μουσείο για να εντοπίσουν στοιχεία  λαϊκού πολιτισμού. Αρκεί  να επισκεφθούν το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, που βρίσκεται εδώ, στα ριζά του πεντελικού βουνού , να  θαυμάσουν τη μοναδική  λαογραφική έκθεση, που οργάνωσαν τα τρομερά μωρά του Β3, με την πάντα ανεξάντλητη και πρωτοποριακή  δασκάλα τους, κ. Εύη Μπλιάτκα.  
    Το βίντεο που ακολουθεί θα σας δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσετε  κι εσείς τη μοναδική αυτή λαογραφική έκθεση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Δείτε την εδώ!