Από το Α έως το Ω


Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε, που τα πρωτάκια μας, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στη χώρα της αλφαβήτας. Μια περιπλάνηση ξεχωριστή, που προσέφερε δυνατές συγκινήσεις στους μικρούς μας φίλους. Έχοντας οδηγούς τις ακούραστες δασκάλες τους Μαραβέγια Ελένη, Πηνελόπη Κοπανά και Λαμπρούση Νεκταρία, κατέκτησαν με άνεση τις κορυφές της.
  Είναι γνωστό πως η γραφή αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή του παιδιού. Και τούτο γιατί είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για να αποτυπωθεί ο έναρθρος λόγος, που από τη φύση του είναι εφήμερος. Το ελληνικό αλφάβητο έχει τη δική του διαδρομή. Ο ιστορικός Ηρόδοτος απέδιδε την προέλευση του ελληνικού αλφαβήτου στους Φοίνικες. Ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το φοινικικό αλφάβητο, δεν είχε φωνήεντα και οι λέξεις γράφονταν μόνο με τα σύμφωνά τους. Όμως οι Έλληνες από την πρώτη στιγμή μετατρέπουν πέντε από τα φοινικικά σύμβολα σε φωνήεντα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν το πρώτο φθογγικό και μοντέρνο αλφάβητο στον κόσμο, πάνω στο οποίο βασίστηκαν άλλα πολύ σημαντικά αλφάβητα, όπως το λατινικό και το κυριλλικό.
  Και είπαμε να γιορτάσουμε το γεγονός. Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των τμημάτων και σε συνεργασία με τους συναδέλφους των ειδικοτήτων , οργανώθηκαν δυο ξεχωριστές γιορτές ,στη φιλόξενη αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας. Κοντά μας ήταν η μεγάλη κυρία της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας, κυρία Αγγελική Βαρελλά, καθώς και ο υπουργός εσωτερικών και πατέρας του σχολείου μας, κ. Νίκος Βούτσης.
 Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας που για την άψογη παρουσία τους και την εξαιρετική απόδοσή τους, στους ρόλους που τους είχαν ανατεθεί. Επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους πάντα ευρηματικούς συναδέλφους της φυσικής αγωγής, Σωτηρόπουλο Νικόλαο και Μαίρη Φιλοπούλου, τις εξαιρετικές καθηγήτριες θεατρικής αγωγής, Καμβύση Μαρώ, μουσικής, Κόλλια Σωτηρία, αγγλικών, Μπαμπαλιούτα Ελένη, καθώς τους δραστήριους συναδέλφους πληροφορικής Στάθη Γιαννακίδη, και εικαστικών, Γιώργο Νουβάκη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ