Ένα ξεχωριστό μάθημα

Η πρόταση ήλθε από τον υπερδραστήριο σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων και την αγκάλιασε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα. Να γίνει δεντροφύτευση από τους μαθητές, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Σχολείου. Η είδηση χαροποίησε ιδιαίτερα τους μικρούς μας φίλους που περίμεναν με αγωνία την ημέρα της δράσης. Και ήλθε η 30η Απριλίου, παραμονή της Πρωτομαγιάς.

Τις πρώτες ώρες κλιμάκιο του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με επικεφαλής τον έμπειρο κ. Παύλο Χριστακόπουλο, γονέα του Σχολείου, ενημέρωσε τα παιδιά για τα δάση και τα φυτά της πατρίδας μας και τις ευεργετικές επιδράσεις τους στη ζωή μας.

Επιστέγασμα της ενημέρωσης ήταν η διανομή φυλλαδίων σχετικά με τη χλωρίδα του τόπου μας.

Στη συνέχεια, περάσαμε από τη θεωρία στην πράξη. Το μαθητικό μελίσσι ξεχύθηκε στους χώρους της δράσης. Εκεί, οι ακούραστες μέλισσες του Συλλόγου, με αιχμή του δόρατος την αεικίνητη πρόεδρό του, κ. Καλού Κατερίνα, εξηγούσαν τον τρόπο φύτευσης στους μικρούς μαθητές.

Τα τρυφερά χέρια δούλευαν ασταμάτητα και γέμισαν όλους τους διαθέσιμους χώρους με μικρά δέντρα και φυτά, δίνοντας μια ξεχωριστή εικόνα στην αυλή του Σχολείου.