Θωρακίζοντας τα παιδιά μας.

    Το πιστεύω πως το πλήθος μπορεί να μετακινήσει πέτρες, πεζοδρόμια , εμπόδια, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει καταστάσεις. Τις τομές στην Ιστορία τις κάνουν τα εξαίρετα πρόσωπα. Αναμφίβολα , ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά.
  Βρέθηκε κοντά μας, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου το Δήμου Κηφισιάς, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, και μίλησε σε εκπαιδευτικούς και γονείς. To θέμα της εκδήλωσης ήταν « Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο- Cyber bullying». Επίκαιρο θέμα , μια και ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων χρηστών έχει πλήρη άγνοια των κινδύνων, που ελλοχεύουν από τη μη ασφαλή χρήση του.
   Ο Προϊστάμενος της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μίλησε με πάθος για το έργο της υπηρεσίας που ηγείται, και ο απλός νους αντιλαμβάνεται,  πως το πάθος αποκαλύπτει το χαρακτήρα του ανθρώπου. Φαίνεται δε, πως παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις, στο έργο που επιτελεί.
  Ξεκίνησε την… ηλεκτρονική του διαδρομή, μόνος του, τα μέσα της δεκαετίας του `90. Από τότε έβλεπε μακριά. Ψυχανεμιζόταν το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια και δικαιώθηκε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι αληθινοί ηγέτες, πρέπει να ηγούνται των γεγονότων, διαφορετικά είναι αναγκασμένοι να τρέχουν πίσω από αυτά.
   Το 1997, η νεοσύστατη υπηρεσία μεγάλωσε. Έγιναν 2 και το 2004, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, ενισχύθηκε και είχε πλέον τέσσερα άτομα. Το 2011 το Τμήμα προσέλαβε εκατό εξειδικευμένους στον τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος επιστήμονες, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και μεταπτυχιακούς τίτλους στην Πληροφορική.
   Ο Στρατηγός ανέφερε στην ομιλία του πως το ελληνικό Διαδίκτυο, είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση έναν ασφαλή, «αγγελικό πλασμένο» κόσμο. Ενημέρωσε το κοινό του για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την ανεξέλεγκτη είσοδο των παιδιών μας στο χαώδη, αλλά και μαγικό κόσμο του Διαδικτύου. Παράλληλα, υπενθύμισε , πως η υπηρεσία του οργανώνει τακτικά ημερίδες ενημέρωσης στα σχολεία και πυκνά δέχεται στην έδρα της δίωξης, μαθητές από όλη την Ελλάδα.
   Σαν έσβησαν τα φώτα της αίθουσας και βγήκα στην ανοιξιάτικη βραδιά, μηρύκαζα τις εικόνες της εκδήλωσης. Τα λόγια του Στρατηγού, τις συχνές αναφορές του στο έργο της υπηρεσίας του, τη συμβολή των συνεργατών του στη θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας. Τότε ήλθαν στο νου μου, τα λόγια του στοχαστή που διατείνεται, πως οι αξιοπρεπείς άνθρωποι, δε μιλούν ποτέ για τον εαυτό τους. Αφήνουν να τους ανακαλύψουν οι άλλοι….
Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε πολύ!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ