Συλλαβίζοντας τη μάνα

Η αγάπη της μάνας μοιράζεται σε όλα τα παιδιά της , μα κάθε παιδί την έχει ολάκερη.
 
  «Παντρεύτηκε μια φορά ένας άντρας και η γυναίκα του που μισούσε την πεθερά της , του είπε να τη σκοτώσει και να της φέρει ως τρόπαιο το κεφάλι της. Έτσι έκανε κι αυτός. Πήγε, σκότωσε τη μάνα του, και κουβαλούσε το κεφάλι της να της το δώσει. Όπως πήγαινε, σκόνταψε, έπεσε κάτω και κτύπησε. Το κεφάλι της μάνας, που κατρακύλησε κι αυτό κάτω, είπε: « Είσαι καλά αγοράκι μου; Χτύπησες πολύ;» Λαϊκή παράδοση.

   Η μάνα όλα τα υπομένει, η μάνα όλα τα συγχωρεί. Η μάνα αγαπά πολύ, γιατί υποφέρει πολύ. Η αγάπη και ο πόνος, είναι οι δυο πόλοι της μητρικής καρδιάς. Πολλοί ίσως μας αγαπούν, μα κανείς σαν τη μάνα. Η μάνα, πλασμένη τέτοια από το Θεό, είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μας χάρισε ο Δημιουργός. Εκείνη διάλεξε ο Πλάστης για να συνεχίσει το έργο της δημιουργίας. Πάνω στο στήθος της μάνας ακούμπησε και ένας Θεός, όταν σαρκώθηκε και γεννήθηκε στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ.

   Πάντα πηγή ζωής, πηγή ζεστασιάς, με ανεξάντλητα αποθέματα τρυφερότητας, μηδενίζει τις προσωπικές της επιθυμίες, στερείται πράγματα, για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες μας. Μάνα , φωνάζουμε σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας. Τη μάνα επικαλείται ο νέος, ο άνδρας, ο γέροντας. Μόνο εκείνη είναι ικανή να απαλύνει τον πόνο και τον καημό μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο άνθρωπος έχει δύο διεξόδους για να πει άφοβα τον πόνο του. Στη μητέρα του και την προσευχή του.

   Η μάνα είναι ο βράχος που ο ναυαγός θα σκαρφαλώσει, για να σταθεί μέσα στην τρικυμισμένη θάλασσα της ζωής. Η μητέρα ενσαρκώνει το πνεύμα της οικογένειας, το οποίο διαποτίζει όλα τα μέλη που ανήκουν σ` αυτή. Από εκείνη εξαρτάται η βιολογική, οικονομική και πνευματική υπόσταση όλης της οικογένειας. Αυτή με τον πλούσιο ψυχισμό της και τη δύναμή της, δίνει ζωή, μορφή και περιεχόμενο στην οικογενειακή κοινότητα.

   Μάνα! Δυο συλλαβές που εκφράζουν την τελειότητα.
 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



     Τα παιδιά της Γ1 τάξεως του Σχολείου μας, έδωσαν τον δικό τους τόνο στην εορτή της μητέρας, παρουσιάζοντας μια μικρή γιορτή που παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές,  λίγο μετά το τέλος του 1ου διαλείμματος. Ένα μεγάλο μπράβο στους μικρούς μας φίλους, καθώς και στις δραστήριες συναδέλφους  κ.κ  Καλαβρουζιώτη Βίκυ και Κόλλια Σωτηρία.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ