ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

  
 Αγαπητά μου παιδιά,
 
     Η Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών εορτάζεται από το 2001 στις 26 Σεπτεμβρίου. Οργανώνεται  από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει κατορθώσει να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους από 45 χώρες. Μην ξεχνάτε πως η Ευρώπη είναι πλούσια σε γλώσσες. Ο εορτασμός αυτής της πολυγλωσσίας, μέσα από διάφορες δραστηριότητες, προάγει την εκμάθηση των γλωσσών και ενισχύει την διαπολιτισμική κατανόηση μεταξύ μαθητών, πολιτών, λαών.
     Σε έναν κόσμο που οι χώρες του καθίστανται όλο και περισσότερο αλληλοεξαρτώμενες, και οι νέες τεχνολογίες έχουν εξαλείψει τα σύνορα και τις αποστάσεις, δεν μπορούμε πια να παραμείνουμε μονόγλωσσοι. Μάλιστα σε μια περίοδο που το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων δυσκολεύεται να κατακτήσει μια θέση στην αγορά εργασίας, ένα σίγουρο διαβατήριο για τη θέση αυτή, αποτελεί η γνώση ξένων γλωσσών.
     Το Σχολείο μας  τίμησε την ημέρα αυτή με μια τηλεδιάσκεψη με το St. Philip`s CE Primary school,  Manchester- England, που οργάνωσε η πάντα ρηξικέλευθη  συνάδελφος κ. Εύη Μπλιάτκα, με τους μαθητές της. Αρωγός σε αυτή την  επικοινωνία, η ακούραστη καθηγήτρια των Αγγλικών κ. Μπαμπαλιούτα Ελένη.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


http://play.smilebox.com/SpreadMoreHappy/4e444d774e4459314d54673d0d0a

Δείτε το σχετιό βίντεο από το Β1