ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ


     Και γράμματα έμαθαν και θαύματα έκαναν τα τρομερά μωρά του πρώτου τμήματος της Α` τάξεως του Σχολείου μας. Ωστόσο, για αυτά τα θαύματα, δε χρειάστηκε η έκτακτη επέμβαση του Δημιουργού. Αρκούσε η παρουσία της ακατάβλητης δασκάλας, κ. Τζωρτζίνας  Δημοπούλου, που με όπλα της την υπομονή, το χιούμορ και τη φαντασία, μεταμόρφωσε τους μικρούς… οπαδούς της.
   Αφιέρωσε, επίσης, πολύ χρόνο για κάθε μαθητή, γιατί, αγαπητοί γονείς, πρέπει να γνωρίζετε, πως το πιο πολύτιμο δώρο για τα παιδιά, είναι ο χρόνος που τους αφιερώνουμε. Χρόνο για να διορθώσει, όχι μόνο τα ορθογραφικά λάθη, αλλά και τα άλλα της συμπεριφοράς. Γιατί ο εκπαιδευτικός  σκέφτεται ότι σοβαρότερα από τα ορθογραφικά , είναι τα λάθη της ζωής, και από αυτά πρέπει να προφυλάξει κυρίως τους μαθητές του.
     Ήταν το απόγευμα της 18ης Μαΐου του 2016, ημέρα Τετάρτη, όταν μας έκαναν επίδειξη των πρόσφατων γνώσεών τους  Από νωρίς η ευρύχωρη αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας, γέμισε από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελική τους γιορτή.  Οι μαθητές εμπνεύστηκαν  από το εξαιρετικό βιβλίο, «μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει», της  μεγάλης κυρίας της παιδικής λογοτεχνίας, κ. Αγγελικής Βαρελλά  και δημιούργησαν τις δικές τους αλφαβήτες.
      Είκοσι ένας μικροί  Ήλιοι πάνω στη σκηνή φώτιζαν με την παρουσία τους  τη φιλόξενη αίθουσα. Με το πρόσταγμα της δασκάλας, άρχισαν να ξεδιπλώνουν το πρόγραμμά  τους. Άψογη μεταξύ τους  συνεργασία, πειθαρχία και εξαιρετική εκφορά του λόγου, ήταν τα στοιχεία που διέκρινε ο παρατηρητής, γεγονός που ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό, που τα χειροκροτούσε ασταμάτητα.
     Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας για την άψογη εμφάνισή τους, καθώς και στους συναδέλφους κ.κ  Καμβύση Μαρώ για τη θεατρική της συμβολή, την ακούραστη καθηγήτρια της φυσικής αγωγής, κ. Μαίρη Φιλοπούλου και τέλος τον καθηγητή κ. Πάτσιο Κωνσταντίνο για τις εικαστικές του παρεμβάσεις.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ