ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Κάπου, εκεί, στο λυκόφως της πρώτης δεκαετίας της ζωής μου και στο λυκαυγές της δεύτερης, ο σοφός δάσκαλός μου, μού τόνισε : «Μην ακολουθείς ποτέ το μονοπάτι. Αντίθετα, πήγαινε εκεί, που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου».

Θυμήθηκα τούτα τα λόγια το βράδυ της Δευτέρας, 6 Μαρτίου 2017, καθώς παρακολουθούσα την ομιλία με θέμα: « Πώς ενισχύεται ή αποδυναμώνεται η αυτοεκτίμηση των παιδιών», ομιλία που έλαβε χώρα στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς. Το θέμα ανέπτυξε η κυρία Διονυσία Γιαννοπούλου, ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή σύμβουλος, στέλεχος πρόληψης της « ΠΡΟΝΟΗ». Η προτροπή του μέντορά μου βρήκε την πανηγυρική της επιβεβαίωση στο πρόσωπο της ρηξικέλευθης ψυχολόγου, που καθήλωσε το πολυπληθές κοινό με τον χειμαρρώδη λόγο της.

Γονείς και δάσκαλοι ακολούθησαν τη διαδρομή της και οδηγήθηκαν στην αναζήτηση της χαμένης τους αυτοεκτίμησης. Διαπιστώσαμε όλοι μας, πως οικοδομείται, κερδίζεται και διατηρείται μέρα με τη μέρα με απλά καθημερινά πράγματα.

Σταχυολογώ σημεία της ομιλίας: «Αυτοεκτίμηση είναι η θετική εικόνα που έχουμε σχηματίσει για τον εαυτό μας, ότι τον αγαπάμε και τον εκτιμούμε. Διαμορφώνεται από την εικόνα που έχουν οι γονείς μας για εμάς και εξαρτάται από την εκτίμηση, την αποδοχή, και την ΑΓΑΠΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, που είχαν οι σημαντικοί ενήλικες υποστηρικτές για μας όταν ήμασταν παιδιά».

Στη συνέχεια ενημέρωσε το ακροατήριό της πως « η αυτοπεποίθηση ξεκινά να χτίζεται στα παιδιά από την εγκυμοσύνη, από το καλωσόρισμα του μωρού στη γέννα, από το βλέμμα, το χάδι , την αγκαλιά, να το αγαπάμε και να το αποδεχόμαστε όπως ακριβώς είναι».

Θύελλα χειροκροτημάτων κάλυψε το τέλος της ομιλίας της κ. Γιαννοπούλου, που δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Κηφισιάς, κ. Γιώργου Θωμάκου, των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Ένα μεγάλο μπράβο στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την οργάνωση της εξαιρετικής ομιλίας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ