Χαιρετισμός του Διευθυντή

Αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή...
Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα, γιατί δεν μαθαίνονται όλα.
Που στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν...
Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία...


Οδυσσέας Ελύτης


Αγαπητοί συνάδελφοι
Αγαπητοί γονείς
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του 7ου Δημ. Σχ. Κηφισιάς



Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, με ανανεωμένες τις δυνάμεις μας αρχίζει σήμερα για όλους μας, μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, ελπίδες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο!

Εμείς, το διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας κι εγώ προσωπικά, αρχίζουμε μια νέα σχολική χρονιά με όρεξη για δουλειά και με επιθμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας με καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.

Αγαπητά μας παιδιά, μέσα στο χώρο του σχολείου, όπου ζουν και δρουν πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή τους να μη δημιουργεί προβλήματα σε κανένα. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα, όπως αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στο χώρο και την περιουσία του σχολείου. Προσπαθήστε να λειτουργείτε σωστά, μέσα στα πλαίσια των κανονισμών, προσηλωμένοι στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Εμείς οι δάσκαλοί σας, δεσμευόμαστε να δουλέψουμε σκληρά για να σας προσφέρουμε όχι μόνο γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες αλλά να αναπτύξουμε και την κριτική σας σκέψη, ώστε να γίνετε ικανοί να διαχειρίζεστε και να επιλύετε μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινής σας ζωής. Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να καλλιεργήσετε τα ατομικά σας ενδιαφέροντα, ενεργώντας πάντοτε μέσα στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και της σωστής και δίκαιης αντιμετώπισης. Υποσχόμαστε ότι με το παράδειγμά μας να σας εμπνεύσουμε εντιμότητα, υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, πνεύμα συνεργασίας και αποδοχής μέσα στα πλαίσια των στόχων και προσανατολισμών της Παιδείας του τόπου μας.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στα πρωτάκια μας, τα οποία και υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με ανοιχτή την αγκαλιά μας και την καρδιά μας! Παιδιά μου, καλώς ήλθατε στη νέα σας μεγάλη οικογένεια! Από σήμερα οι δάσκαλοι θα είναι οι δεύτεροι γονείς σας, έτοιμοι να σας συμπαρασταθούν, όπως επίσης και οι μαθητές των άλλων τάξεων θα είναι τα μεγαλύτερα αδέρφια σας.

Αγαπητοί γονείς, να είστε σίγουροι όλοι πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια! Να είστε βέβαιοι πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε! Η κοινή μας αγάπη για τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας και η επιθμίας μας για το καλύτερο των παιδιών μας ας είναι το σημείο αφετηρίας όλων των προσπαθειών μας!
Εύχομαι στους μαθητές μας "Καλή Πρόοδο" και σε όλους μας "Υγεία και Καλή σχολική χρονιά".


Ο Διευθυντής του σχολείου
Κοθώνας Ιωάννης