ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ



  Αναμφίβολα οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ,αποτελούν σύμβολα των Χριστουγέννων και δε λείπουν ποτέ από κανένα  χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Πάντα σε μεγάλες πιατέλες, όμορφα στολισμένες, δίνουν αμέσως την αίσθηση ότι τα Χριστούγεννα είναι εδώ.
     Ανυπόμονη η μαθητική κυψέλη του Β2, αποφάσισε να μετατρέψει την απλόχωρη τάξη τους, για λίγες ώρες, σε ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.  Έδωσε άδεια στο ωρολόγιο πρόγραμμα  και καταπιάστηκε με την παρασκευή των κουραμπιέδων.  Το συντονισμό του όλου  εγχειρήματος, είχε η υπερδραστήρια δασκάλα τους, κ. Ελένη  Μαραβέγια.
      Τα τρυφερά παιδικά χέρια δούλευαν ασταμάτητα. Στους ίδιους παλμούς και η γλώσσα τους, διοχετεύοντας μάλλον τον εσωτερικό οίστρο από το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.
      Με… θρησκευτική ευλάβεια, τοποθετήθηκαν οι άψητοι κουραμπιέδες  στα  ευρύχωρα ταψιά που έφεραν  οι ακούραστες μητέρες μαθητριών και  οδηγήθηκαν στη  πυρά.  Στη συνέχεια έγινε η μεγάλη… επιστροφή.  Οδηγήθηκαν στην τάξη με τα ίδια σκεύη, σκορπίζοντας κύματα ενθουσιασμού στην παιδική κοινότητα, που απόλαυσε το παραδοσιακό γλύκισμα. 

     Παιδιά μου, και του χρόνου!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


https://www.dropbox.com/sc/jukwmnrdnvyaf0c/AAAPo39jX87ND4XVfF-4Nd9Ma
 Δείτε φωτογραφίες εδώ