ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

     Είναι βέβαιο πως  η ελληνική Ιστορία διαθέτει άπειρες σελίδες δόξας και ηρωισμού. Ωστόσο, ο μελετητής της, θα σταθεί ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της 25ης Μαρτίου του 1821. Μια κορυφαία στιγμή του ελληνικού έθνους. Η στιγμή που το  ολιγάνθρωπο γένος των Ελλήνων κατέθεσε τη ζωή του, ως ενέχυρο της ελευθερίας.
     Έντονος έως τότε ο πόθος για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Όμως τον συναντούσες   σε ένα πλαίσιο ιδεατό. Ώσπου ήλθε εκείνη η μέρα και το ιδεατό αυτό πλαίσιο, περνά από τη σφαίρα του ονείρου στο χώρο της πραγματικότητας. Και εκείνοι τα κατάφεραν… Κανένα άλλο έθνος δεν πέρασε στο διάβα της ιστορικής του διαδρομής τόσες και τέτοιες δοκιμασίες όσο το ελληνικό, και κανένα άλλο έθνος δεν έχει να επιδείξει τόση αδάμαστη θέληση να ζήσει.
     Η εκπαιδευτική κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, τίμησε τους αθάνατους ήρωες του `21 με μια ξεχωριστή γιορτή, που έλαβε χώρα στην ευρύχωρη αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας. Το γνωστό θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη, «Το μεγάλο μας Τσίρκο», «ανέβασαν»  οι εξαιρετικοί συνάδελφοι  των τμημάτων της ΣΤ` τάξεως, Σιδέρη Δέσποινα και Τζαλακώστας Ρίζος. Οι μαθητές καθοδηγούμενοι από την  ιέρεια της Θεατρικής Αγωγής κ. Μαρώ  Καμβύση, απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τους ρόλους που τους είχαν ανατεθεί, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στο πολυπληθές κοινό.
       Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές μας για την εξαιρετική παράσταση, καθώς και στους προικισμένους εκπαιδευτικούς, Μουσικής και Φυσικής Αγωγής, κ.κ  Αγιοστρατίτου  Θεοφανώ και Νικόλαο Σωτηρόπουλο, που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στην παράσταση.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δείτε εδώ φωτογραφίες