ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ


      Ήταν  λίγο μετά την είσοδο  των μαθητών του Σχολείου μας στις τάξεις τους, όταν άκουσα από μακριά τα πρώτα  τιτιβίσματα… Κάποιο μαθητές σκέφτηκα πηγαίνουν στην αίθουσα του αμφιθεάτρου. Όμως οι χαρούμενες φωνές πλησίαζαν προς το γραφείο μου. Ένα κτύπημα στην πόρτα και με το « Ναι», πρόβαλε μπροστά μου, η πιο πλούσια σύνθεση που έφτιαξε ποτέ η φύση. Η εξαίρετη συνάδελφος, προϊσταμένη του 6ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, κ. Γιούλα  Πετροπούλου, πλαισιωμένη από τους … μικρούς οπαδούς της. Μια μοναδική ανθοδέσμη, που ήλθε να μας επισκεφθεί στα πλαίσια των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την ομαλή μετάβαση των μικρών μας φίλων από το Νηπιαγωγείο στο  Δημοτικό.
     Η … ξενάγηση άρχισε από τον πρώτο όροφο. Πρώτη στάση  το Α1 τμήμα. Διάσημη τάξη, με ξεχωριστές φυσιογνωμίες στους κόλπους της. Ομολογώ πως η υποδοχή από  την πλευρά τους, ήταν ιδιαίτερα θερμή. Με τον αέρα των «μεγάλων», απάντησαν πρόθυμα στις ερωτήσεις των λιλιπούτειων δημοσιογράφων του Νηπιαγωγείου. Φεύγοντας, τα πρωτάκια μας και η ακούραστη δασκάλα τους, κ. Δημοπούλου Τζωρτζίνα, υποσχέθηκαν πως σύντομα θα επισκεφθούν το χώρο τους.
     Ακολούθως οι επισκέπτες  μας, ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο που φιλοξενεί τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων. Στη συνέχεια, κατέβηκαν στο  κυλικείο και από τη βορινή είσοδο, βγήκαν  στο  ευρύχωρο προαύλιο.  Με χαιρέτισαν, και  σε άψογο σχηματισμό «πέταξαν»  για τη  δική τους «φωλιά».
      Παιδιά  μου, σας περιμένω!  Ο Σεπτέμβρης  δεν αργεί.


ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ