ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Εκείνος ήλθε στη γη! Γεννήθηκε ως απλός άνθρωπος μέσα σε ένα φτωχό και ταπεινό σπήλαιο. Μπήκε, έτσι, αθόρυβα στο ρεύμα της Ιστορίας κι άλλαξε τη ροή της.

Η εορτή των Χριστουγέννων δεν είναι ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο με καταναλωτικά χαρακτηριστικά, αλλά το πνεύμα που λειτουργεί ως προσδοκία των ανθρώπων, ως εκπλήρωση του θαύματος το οποίο αναβαθμίζει και αναγεννά την ανθρώπινη φύση.

Ο Θεάνθρωπος μίλησε γι αγάπη και προσφορά. Μάλιστα ο Ίδιος πραγματοποιεί το έργο της σωτηρίας της ανθρωπότητας πλησιάζοντας τον άνθρωπο ως πλησίον.

Εμφανίζεται ως πεινασμένος, διψασμένος, ξένος, γυμνός, άρρωστος, φυλακισμένος που χρειάζεται βοήθεια, φιλοξενία και συμπαράσταση. Και όποιος προσφέρει στο Χριστό τροφή, νερό, στέγη, βοήθεια, τότε ο ίδιος ο Χριστός γίνεται γι αυτόν τροφή, νερό, στέγη, βοήθεια και αιώνια ζωή.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν άφησε ανεπηρέαστη τη σχολική μας μονάδα. Τις τελευταίες ημέρες οι σχολικές αίθουσες, για κάποιες ώρες, είχαν μετατραπεί σε ένα απέραντο ζαχαροπλαστείο. Σύνεργα και υλικά μεταφέρθηκαν από τα σπίτια και τα τρυφερά παιδικά χέρια δούλευαν ασταμάτητα, παρασκευάζοντας τα παραδοσιακά γλυκίσματα των ημερών.

Επιστέγασμα των δράσεων ήταν η χριστουγεννιάτικη εορτή που έγινε στην φιλόξενη αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, από τους μαθητές των δυο τμημάτων της πρώτης τάξεως. Από νωρίς, γονείς, παππούδες ένθεν κακείθεν, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και καταχειροκρότησαν τους μικρούς μας μαθητές, που ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στους ρόλους που τους είχαν ανατεθεί. Ένα μεγάλο μπράβο στα πρωτάκια μας, καθώς και στις ακούραστες δασκάλες τους, Μπλιάτκα Εύη, Παναγιωτοπούλου Όλγα και Μπαμπαλιούτα Ελένη για την εξαιρετική γιορτή.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ