ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ


Αναμφίβολα από τις πιο ωραίες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων, είναι η καθιέρωση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Ορίστηκε, μάλιστα, η ημέρα αυτή να είναι η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους.

Φέτος το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών, και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να λάβουν μέρος σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, υιοθέτησε το σύνθημα : «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους».

Και ξημέρωσε η 3 η Οκτωβρίου του 2016. Από νωρίς το πρωί το μαθητικό μελίσσι πλημμύρισε το προαύλιο του Σχολείου και υπομονετικά περίμενε την έναρξη των αθλητικών εκδηλώσεων.
Το γενικό πρόσταγμα είχαν οι αεικίνητοι συνάδελφοι της Φυσικής Αγωγής , Σωτηρόπουλος Νικόλαος και Μαίρη Φιλοπούλου, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως τις τομές στα γεγονότα τις κάνουν τα εξαίρετα πρόσωπα. Ακολούθησε μια αθλητική πανδαισία που διήρκησε πολλές ώρες, και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να λάβουν μέρος σε όλες τις δραστηριότητες που εκπόνησαν οι ακούραστοι γυμναστές μας .

Ευχαριστώ από καρδιάς τους ξεχωριστούς συναδέλφους του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, που αγόγγυστα παρέμειναν όλες αυτές τις ώρες πλάι στους μαθητές τους, ενθαρρύνοντας, έτσι, τη συμμετοχή τους σε όλα τα αγωνίσματα.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


από το blog της Φυσικής Αγωγής http://fusikiagogi.blogspot.gr/