Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΛΠΙΖΕΙ

Βαθιά χαραγμένη θα μείνει στη μνήμη των μαθητών των Ε`& ΣΤ` τάξεων του Σχολείου μας η 11 ηΝοεμβρίου του 2016 . Από νωρίς το πρωί κατέφθασαν με την ανάλογη περιβολή στη σχολική μονάδα, προκειμένου να λάβουν μέρος στην αναδάσωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς, σε συνεργασία με το σύνδεσμο δήμων για την προστασία και την ανάπλαση του μαρτυρικού πεντελικού βουνού. Τα επίθετο «μαρτυρικό», δεν είναι τυχαίο, καθόσον οι μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 35 χρόνια, κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα πυκνής βλάστησης.
Τέλος στην αγωνία τους έδωσε η έγκαιρη άφιξη των λεωφορείων.
Φρόντισε γι αυτό, και την ευχαριστούμε θερμά, η αεικίνητη γεωπόνος, Μπαντελά Γεωργία , από τη διεύθυνση περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς.

Με γοργούς ρυθμούς επιβιβάστηκαν στα πούλμαν και ξεκίνησαν για το προκαθορισμένο σημείο. Ήταν στη θέση Κοκκιναρά, σε μικρή απόσταση από το Σχολείο μας. Εκεί βρίσκεται μια ακόμη λαβωμένη πλαγιά του πεντελικού βουνού.
Ένας γραφικός χωματόδρομος οδηγούσε στο προεπιλεγμένο σημείο.

Μια ικανή απόσταση που καλύφθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τους μαθητές μας, παρασέρνοντας στους ρυθμούς τους και τους ακούραστους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, Κορακιανίτη Αρετή, Πατσαρού Ελένη, Σιδέρη Δέσποινα, Σολιδάκη Νίκη, Τζαλακώστα Ρίζο και Φιλοπούλου Μαίρη.

Αριστερά και δεξιά της διαδρομής, θάμνοι και μικρά δέντρα πρόβαλαν από το χώμα, σηκώνοντας το κεφαλάκι τους για να δουν τον επάνω κόσμο , ενώ την ίδια στιγμή το πεντελικό θυμάρι αρωμάτιζε την ατμόσφαιρα.
Εικόνα και αίσθηση, που αναζωπύρωσε την ελπίδα των παρισταμένων για το μέλλον της Πεντέλης. Βλέπετε, παιδιά μου, πως η κοινωνία είναι παράλογη, γιατί είναι έργο ανθρώπων. Η φύση όμως ποτέ! Έχει σκοπό!

Οι ανοιγμένοι λάκκοι σε σύντομο χρονικό διάστημα καλύφθηκαν από ισάριθμα δεντράκια. Τα τρυφερά παιδικά χέρια δούλευαν ασταμάτητα. Η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών , που μετά από δυο ώρες πήραν το δρόμο της επιστροφής, δίνοντας τη υπόσχεση πως σε λίγα χρόνια θα γυρίσουν πίσω εκεί, βέβαιοι πως το δάσος θα θεριέψει και πάλι.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ